|
Právě je sob 02. lis 2024 9:33:02
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Zimní rybolov lososovitých ryb.
Autor |
Zpráva |
Mokřad
|
Re: Zimní rybolov lososovitých ryb.
Na rybníku máme 6 lovců, zatím nejlépe na gumu....jak už bylo prezentováno dříve....ne každá guma, hlavně sladit velikost háčku s velikostí gumy....obecně co nejmenší, tím menší strašení....dnes už úspěšně jsou ven i siveni....ti jsou vždy u dna.
|
pát 10. úno 2012 13:52:40 |
|
|
Mokřad
|
A je to tu zase, jako každé ráno posledních 14 dnů, teplo až to praští..aktuálně je tu lépe něž na Kvindě....mínus 14,5, mírně pofoukává. Nu, Ti co jsou pod peřinou, tak nelezte ven, Ti co už tuto chybu mají za sebou, tak zalévat, zalévat, zalévat.....nééééé kvítka samo sebou. Včera to celkem šlo a hlavně na gumu.Dnes to můžete zakusit opět u nás. Těšíme se na Vaši návštěvu. PS...dnes Vám k lovu zdarma dáme do hrnečku svařáček.
|
sob 11. úno 2012 6:53:13 |
|
|
Mokřad
|
Tak dobré ráno. Nebojte, teplota je v normálu mínus 15, takže nemusíte hodit ještě jeden poslední svetřík na ten předchozí. Ještě, že jim to nevyšlo....děkujeme. Včera tybolov šel na červíky a žluté těstíčko. Nebojte, dnes to pude na úplně něco jiného....nebo na jeden svařák, který u nás dostanete zadara. Tak se na Vás těšíme a svařáček už vaříme.
|
ned 12. úno 2012 7:08:59 |
|
|
Mokřad
|
Dobrý den. Pokud se jako majitel mám zamyslet nad cenou za rybolov a případně za ryby, tak bych se nerad pouštěl do diskuzí kolem konkurence. Je to o tom, zda si chcete zachytat, nebo si rybu ulovit a dále konzumovat. Pokud někdo dokáže vydělat na tom, že za 300Kč si teoreticky může odnést z vody tři ks pstruhů o hmotnosti až 3kg, tak to smekám a opravdu se chytám za mozek. Soudný pstruhař to vidí někde úplně jinde....kde je ta komerce? Znám ceny, za které se dají koupit v ČR, Polsku, Slovensku ryby. Vím, co jsou to množstevní slevy, ale toto je přec jen kouzlo reklamy a poutač pro lovce. Pakliže přijdou a nenachytají, pak je to ok. Pokud nachytají, tak je to mínus. Je to hop, nebo trop. Samozřejmě není možné srovnávat jeden, nebo jiný revír...velikost, obsádka, kyslíkové poměry atd. Takže je třeba říci závěrem, není všechno zlato, co se jako zlato zdá být. Nechci vychvalovat Mokřad v duchu, že tady je to to nej a nejlevnější. To není účelem, jen naše ceny jsou pro ty, kteří si k vodě jdou zachytat a rybu si neberou každý den. Ti co potřebují úlovky mít každý den, ti přijmou a budou hledat svou cestu.
Naposledy upravil Mokřad dne ned 19. úno 2012 12:37:34, celkově upraveno 1
|
ned 12. úno 2012 18:16:25 |
|
|
petr
|
Přejem přijemné mrazivé rano.Dnes tady máme -17,5 a to je slušná zima.Dnes zatim nemáme nahlašené žadné rybáře,ale to se muže během dne změnit.Včera přijelo 7 rybářů a a celkem chytli 21pstruhů a byli velmi spokojeni z našima službama.Jak někteři rybaři pišou že jsme nejdraši revír v regionu.Trochu jsme zvedli ceny,ale to nás donutila cena nákupu násadbových ryb.Zvedla se cena o 20kč za kilogram což neni tak moc.Ja sám jsem jezdil do Hvozdné a tam povolenka stoji 300 a v ceně jsou 3 pstruzi ,ale jak chytnete 3 končite lov nebo si musite koupit další povolenku.To je podle mě komerčni lov.Zpozdravem správce Mokřadu.
Naposledy upravil petr dne pon 13. úno 2012 15:02:21, celkově upraveno 1
|
pon 13. úno 2012 8:12:27 |
|
|
kuba
|
Dobrý den, je vidět, že jste vůbec nepochopil, co jsem tím chtěl říct. Pokud přijedu a chci si zachytat a ne ryby brát, musím samozřejmě počítat s tím, že některá ryba bude zažraná a budu si jí muset odkoupit. Na většině revírů to funguje stylem 300Kč a v cenně 1kg ryb. Což psychicky naláká víc lidí a pro Vás je to také výhodnější, protože pokud nic nechytí, vyděláte víc a navíc pokud se nějaká ta ryba zažere, není to problém. Ano konkurenční J. je extrém, ale funguje jim to. Stejně tam lidi jezdí a ty 300Kč zaplatí ikdyž jsou cíleně na jesetery a nic si neodnesou. Ale bát se, že poté co už mám např. 3ryby , které si chci vzít chycené a náhodou chytnu velkého sivena, který bude zažraný a já ho budu muset vzít za 180Kč/kg, je hloupost. Takže proč je u Vás nejdražší kilo ryby, ať už duháka nebo sivena, to jsem se nedověděl.
|
pon 13. úno 2012 8:36:13 |
|
|
Mokřad
|
Na pstruhových revírech to funguje tak, že pokud je ryba položena na led, musí se odebrat, pokud je ryba zažraná, musí se odebrat, pokud lovec toto pravidlo ctí a nečiní jinak, tak je učiněno za dost....prostě si to musíš odkoupit. Pokud není ryba zažraná, tak je vyháknuta v dírce. Pokud se ceny lososovitých ryb týče, tak jsem Vám odpověděl....takže zopakuji, nemohu navážet pstruhy ve vodní ploše 1,6ha....tuna za tunou. Pokud umíte počítat, tak jistě s odběrovým množstvím máte marži jinou. Takové množství ryb potřebuje kyslíkový poměr ve vodě a to zejména pod ledem. Jistě jste připraven kvalifikovaně oponovat, ale u nás není potřeba v jarních měsících čistit hladinu od pstruhů, tak jak se to stává často jinde s tím pocitem, že jsem se stejně napakoval. Obecně Vás zajímá cena 300Kč a v ní tři ryby. Když si představíte, že dle velikosti lososovitých ryb cca 300-350g jistou nákupní cenu a ve velikosti 450 - 500g jinou, tak je tu ten rozdíl. Je to o tom, jakého pstruha do vody kupujete a v jakém čase. Letos navíc DPH o 4% a hlavně doprava, též i dodavatel...ceny se mění s větší zimou. Je též jasné, že i nasmlouvané množství pstruhů se stává cárem papíru, dále se i musíte spolehnout na dodavatele, že je bude mít...pokud se podíváte na jednoho z největším producentů pstruhů na Moravě...Povodí Odry, tak tam není ani ploutev a tak to i je pomalu všude jinde...prostě prodávají i to, co by se mělo dokrmit a pak prodávat....je to obchod a ten nezná slabochy. Takové drama s cenama určují ti velcí a pokud už nemají moc určit cenu, tak je spolkne ten, co vydržel a prodává s cenou za kilogram někde úplně jinde. To je letošní rok...prosinec a leden, skoro žádná poptávka a najednou zamrzne a je bom. Jenže producent nemůže držet rybu tak dlouho a proto prodává na zamražení + vývoz. Tak to je pane. Jen málo k Vámi zmíněné obavě Mokřadu jít cestou reklam a lákaní zákazníků. Není tomu tak, naše připravované promo akce od soboty 18.2.2012 až do konce lovné sezóny lososovitých ryb jsou o možnostech si vybrat variantu lovu a odběru ryb.
|
pon 13. úno 2012 17:13:29 |
|
|
petr
|
Dobré ráno z Mokřadu.Dnes se nám oteplilo teplota je -6 stupňů a vůbec nefouká.Už tady máme tři rybáře tak uvidíme jak se jim bude dařit.A pro všechny přiznivce od soboty tady máme akci.Jakou?To vám napišem během dne.Z pozdravem Petruv Zdar
|
úte 14. úno 2012 7:28:25 |
|
|
petr
|
Vážení přatelé od soboty 18.2 ke každé povolence máte kilogram lososovitých ryb zdarma a tato akce potrvá až do konce zimní sezony.Tak neváhejte a přijeďte si zachytat.Petrův Zdar
|
úte 14. úno 2012 19:29:06 |
|
|
kuba
|
Na pstruhových revírech to funguje tak, že pokud je ryba položena na led, musí se odebrat, pokud je ryba zažraná, musí se odebrat, pokud lovec toto pravidlo ctí a nečiní jinak, tak je učiněno za dost....prostě si to musíš odkoupit. Pokud není ryba zažraná, tak je vyháknuta v dírce. - to je mi jasné, ale o tom vůbec řeč nebyla Obecně Vás zajímá cena 300Kč a v ní tři ryby. Když si představíte, že dle velikosti lososovitých ryb cca 300-350g jistou nákupní cenu a ve velikosti 450 - 500g jinou, tak je tu ten rozdíl. Je to o tom, jakého pstruha do vody kupujete a v jakém čase. Letos navíc DPH o 4% a hlavně doprava, též i dodavatel...ceny se mění s větší zimou. - o 3 ryby v ceně nešlo, to byl jen příklad, jen jsem upozornil na to, že jste až nemyslitelně zdražili (- a teď najednou zase zlevnili ) předešlé ceny byly fajn a jen jsem chtěl, jako Váš spokojený zákazník upozornit na to, co by mohlo odradit více zájemců. Nebyl to jen můj názor, jen jsem Vám to sem napsal. Tím jsem chtěl taky upozornit, že na ostatních revírech, ať malých nebo velkých, dosazují a nezdražují. Jen málo k Vámi zmíněné obavě Mokřadu jít cestou reklam a lákaní zákazníků. Není tomu tak, naše připravované promo akce od soboty 18.2.2012 až do konce lovné sezóny lososovitých ryb jsou o možnostech si vybrat variantu lovu a odběru ryb. - ano toto je určitě dobrý krok a lidi naláká. Chválím A ještě jedno opakuji, neberte mé poznámky nějak zle, rád jsem k Vám jezdil, jen jsem prostě chtěl na onu věc upozornit. Tak přeji plno spokojených zákazníků a pevný led.
|
úte 14. úno 2012 22:34:45 |
|
|